Градски новини

Обновеният път Велико Търново – Горна Оряховица е открит!


Напълно обновения път Велико Търново – Горна Оряховица е вече факт. Ремонтирана беше и улица „Иван Момчилов“в индустриалната зона на Горна Оряховица, която придобива все по-бизнес вид. След множество сигнали в безплатното мобилно приложение Civi можем с радост да съобщим на нашите потребители, че резултат има!

„В последните години този участък от града придобива все повече индустриален облик. Тук се намира митницата, както и бързо проспериращи предприятия. С реконструкцията на улицата, удовлетворихме желанията на всички намиращи се тук фирми. Благодаря на екипите в управлението на Община Горна Оряховица, които работят за прогреса на града“, коментира кметът инж. Добромир Добрев.

След близо 40 години експлоатация беше направена пълна рехабилитация на трасето между Велико Търново и Горна Оряховица. Движението през ремонтираната отсечка е пуснато във вторник и вече поема голяма част от трафика на автомобили.

1 мил. 800 000 лв. инвестиция

Ремонтът беше направен на два етапа и обхващи 4 км от пътя, по които минават стотици частни и товарни автомобили на ден. Проектът включва цялостно преасфалтиране, с пътно отводняване и канали за сняг, а на места пътя е разширен за удобство на шофьорите. Ремонта струва на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) 1 милион и 800 000 лева, спонсорирани изцяло от бюджета.

Обновената ул. „“Иван Момчилов“- повече бизнес в промишлената зона на Горна Оряховица

На откриването присъстваха регионалният министър Николай Нанков и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, и кметовете на Велико Търново- Даниел Пенев и Горна Оряховица- Добромир Добрев. Официалните лице откриха и ул. „Иван Момчилов“ в промишлената зона на Горна Оряховица, която също получи дългоочаквана от гражданите „пълна промяна“ на стойност 1,6 милиона лева от европейската програмата за „Региони в растеж“.

Реконстрyираната улица е с дължина 1,156 км. Пътната настилка е цялостно асфалтирана, със заустване на прилежащи улици. Изградени са нови тротоари и подходи към съществуващи имоти. Предвидена е достъпна среда за лица с увреждания.

Чрез реализацията на проекти от инвестиционната програма на Община Горна Оряховица обещава да продължи положителния ефект върху икономическата дейност на местните фирми и ще се допринесе за конкурентоспособността на града за нови инвеститори.