Градски новини

Гоце Делчев без сметище до 3 години?


Civi получи десетки сигнали за замрсяване в община Гоце Делчев. Хората се оплакват от възникването на нерегламентирани сметища и опасностите, които такива предизвикват- лоша миризма, болести и други. Civi обработи сингалите и адресира отговорните институции, за съжаление отговори все още липсват.

По официална информация на самата община Гоце Делчев градът е в предкризисно положение. Ангел Гераксиев, председателят на Общинския съвет в Гоце Делче, съобщи пред медии, че  сметището е на 50%-60% запълнено, като му остават още около 3 години живот.

Това е и причината местната управа да се противопостави на предложението на централната власт, в което се настоява депото за твърди и битови отпадъци, което обслужва общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово, да започне да събира отпадъците на община Благоевград.

Ако Благоевград заемат 10% от оставащия свободен капацитет на сметището, значи след 2 години ние трябва да търсим място, където да депонираме„, уточни председателят на Общинския съвет в Гоце Делчев. Друга последица от подобен сценарий е повишаването на такса смет за местните граждани.