Градски новини

Варна- Eвропейски град на спорта 2019г


Варна- Eвропейски град на спорта 2019 г

Варна е избрана за Европейски град на спорта 2019, съобщи кмета на града Иван Портних пред репортери на Varna24.bg.

След дълга подготовка, процес по кандидатстване и подбор градоначалникът зарадва варненци с добрата новина. Той изполва вниманието на медиите  по време на награждаване на европейската шампионка по бокс Станимира Петрова.  Нейната звезда изгря през 2016г., когато участва в летните Олимпийски игри в Рио, а сега вче е най-добрата българска боксьорка, най-добрата в Европа и номер 1 в света.

Няколко седмици преди това събитие Иван Портних беше домакин на мецдународна делегация, дошла да оцени подготовката на Варна за европейски спортен град. Кметът посрещна международни експерти от Асоциацията на европейските столици и градове на спорта (ACES), които направиха оглед на спортната инфраструктура. Петима делегати бяха водени от Хюго Алонсо- генерален секретар на организацията  А на официалните срещи присъстваха, освен членове на градската управа, Кристиян Димитров- директор на дирекция „Спорт“ и Венцислав Младенов- директорът на общинското предприятие „Спорт – Варна“ .

„Младежкият дух и енергия са неразривно свързани със спорта, затова съвсем логично е, след като бяхме Европейска младежка столица през 2017 г.,  да бъдем и кандидат за титлата Европейски град на спорта. Варна е град с богати спортни традиции, гордеем се не само със своите олимпийски и световни шампиони, но и с активния масов спорт, в който се включват хиляди граждани“, похвали се кметът Портних пред местните медии.

Поздравяваме Варна за постижението и се надяваме кметът да разреши проблемите на града преди началото на 2019г., защото плуване свободен стил по улиците не е спорт, а ловкото избягване на дупките по пътя- не е олимпийска дисциплина. Припомняме, че Civi направи наколко опита да влезе в комуникация с г-н Портних и да разбере защо хиляди граждански проблеми остават без отговор. Не сме се отказали!

Още по темата с пречките и проблемите с комуникацията с община Варна – Мълчанието на Община Варна – ПРОДЪЛЖЕНИЕТО