Градски новини

Абсурдна автобусна спирка във Велико Търново


Празничен „подарък“ получиха живущите на ул. „Сливница“ 31 във Велико Търново – автобусна спирка. Тя е залепена буквално за къщата им с разрешение, издадено от търновската община.

Автобусна спирка по погрешка

По погрешка „залепиха” автобусна спирка точно пред входа на частна къща. Предколедният гаф е на ул. „Сливница „ № 31 във великотърновския квартал „Света гора”. Броени часове преди светлият празник Дидо и Пепа Андрееви осъмват с бетонов постамент пред входната си врата и прозорците си. „Пред къщата ни изливаха плоча, а работниците, ни казаха, че от общината са позволили това да се случва и са определили мястото”, разказаха за „Борба” самите потърпевши. Потърсихме за коментар и строителната дирекция на кметството, от където съобщиха, че ставало дума за чиновническа грешка и строежът на спирката веднага е спрян. Семейство Андрееви обаче са депозирали жалби до Прокуратурата и кмета Даниел Панов и очакват наказания. „Ако не бяхме реагирали кой знае какво щеше да се случи. Отделна е темата, че са бетонирали и целия тротоар и хората няма от къде да минават. Това става с парите от нашите данъци и трябва да има наказани”, коментират Андрееви.

Спирката е просто грешка

Неофициално „Борба” разбра, че става дума за досадна чиновническа грешка на служител от Дирекция „Териториално и селищно устройство”. За нея допринесъл фактът, че скицата на района не отговаряла на действителността, а изпълнителите започнали да правят спирката, долепена точно до централния вход на дома без да задават въпроси или да сезират техническия си ръководител. Служителят на Общината изобщо не си направил и труда да отиде на място, за да прецени локацията и ще понесе отговорността.