Градски новини

Какво са амортисьорите при автомобилите и за какво служат


kakvo sa amortisyori

Инсталирането на правилните амортисьори на вашия автомобил е от съществено значение, ако искате той да работи добре. Те помагат за поддържането на комфорта на колата ви по време на шофиране с висока скорост и предпазват от прегряване. Те също така са предназначени да помогнат за защитата на вашите пътници в случай, че се случи нещастен инцидент. Те се предлагат в различни стилове и размери и можете да намерите такъв, който да отговаря на нуждите на вашия автомобил.

Какво са амортисьорите за кола?

Като се има предвид ролята, която играят амортисьорите в окачването на автомобила, не е изненада, че много собственици на автомобили не знаят как работят. Освен че подобряват управлението на автомобила, добрите амортисьори минимизират и опасното му движение.

как работят амортисьорите

За да разберете какво правят амортисьорите, трябва да започнете с основите. Основната функция на амортисьорите е да смекчат движенията на купето при неравности по пътя. Това помага да се сведе до минимум ефектът от пътуването по неравен терен и да се намалят резките скокове.

Амортисьорите работят в два основни цикъла. Първият е цикълът на компресия, при който буталото се движи надолу, за да компресира хидравличната течност в цилиндъра. Енергията в пружината се предава на амортисьора.

Следващият цикъл е цикълът на удължаване. Когато буталото се движи нагоре, малко количество течност забавя буталото, което от своя страна намалява отскока на пружините. Това може да звучи като техническо постижение, но амортисьорът не е единственият компонент на превозното средство, който използва тази техника.

Видове амортисьори

На пазара се предлагат няколко вида амортисьори. Те се използват в различни превозни средства за подобряване на качеството на возене и намаляване на ефекта от неравен терен.

Амортисьорите са съставени от две части. Първият е буталото. Буталото е цилиндричен компонент, който е прикрепен към края на бутален прът. Буталото се движи заедно с колелото, докато окачването на автомобила се движи. Той е затворен в напълнен с масло цилиндър. Буталото също е свързано към вторичен цилиндър.

Буталото се движи през пълен с масло цилиндър, когато окачването на превозното средство се движи. Това налягане оказва натиск върху клапан. Този клапан е разположен от долната страна на буталото. След това буталото се компресира. Това компресира пълния с масло цилиндър и потвърждава отскока на абсорбера.

Амортисьорите също са включени в опората на пружината. Това увеличава силата на пружината и намалява движението на пружините. Намалява ефекта от грубия терен и помага на водача да поддържа баланс по време на шофиране.

Кой амортисьор е най-подходящ за моята кола?

Изборът на правилния амортисьор може да направи огромна разлика в изживяването ви при каране. Амортисьорите са много важни, защото те абсорбират несъвършенствата на пътя, така че да имате по-добър контрол и управление на вашия автомобил.

подходящи амортисьори за вашия автомобил

Амортисьорът е част от автомобила, която свързва пружините с осите и колелата. Те също така осигуряват постоянни характеристики на возене, което може да направи голяма разлика в изживяването ви при шофиране. Независимо дали трябва да смените стария си амортисьор или искате да преминете към по-усъвършенстван модел, ще трябва да знаете кой тип е подходящ за вашия автомобил.

Повечето производители предлагат списък със съвместими амортисьори за дадено превозно средство. Можете лесно да намерите тази информация, като извършите просто търсене за вашата марка, модел и година.

Амортисьорът от серия Bilstein (24-186025) 5100 е достъпна и надеждна опция. Той е издръжлив и работи добре за много видове превозни средства.Качествени амортисьори за всички видове автомобили ще откриете в Car Expert – предпочитан магазин за авточасти в България.

автомобилни амортисьори