Градски новини

Стотици стари автомобили „затрупват“ Русе


Един от най- големите проблеми на Русе са старите изоставени коли. По данни от общината от 2017 г. в града има 410 такива автомобили. Броят сремглави расте и през 2018г., защото според местната управа има и още много все още неустановени случаи.

Русенската общината задължава собствениците да съхраняват колите си в райони, които са тяхна, а не държавна или общинска собственост. Нарушителите, получават уведомление, че разполагат с 3 месеца да преместят спрелите коли. След изтичане на срока, се издава заповед за принудително преместване и репатриране.

Въпреки строгите мерки защо един от най-често подаваните сигнали  от Русе в безплатното мобилно приложение – Civi е именно за стари и/или изоставени автомобили!

Изоставени автомобили – как да ги познаем?

Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства третира изоставените автомобили като отпадък в следните случаи: прекратена регистрация от лицензиран застраховател, липса на заверен знак за технически преглед за повече от две години. А последното условие е автомобилът, макар и регистриран, да е изоставен върху имот държавна или общинска собственост. В такъв случай собственикът е длъжен да го предаде на площадка за събиране и съхраняване или в център за разкомплектоване. Цялата процедура по отстраняване на изоставен автомобил може да отнеме до 3 месеца.

Ако имате мнение или въпроси, сподeлете го в  мобилното приложение Civi за Русе, а ние ще се погрижим сигналите ви да стигнат до отговорния орган.

Подай сигнал в Civi бързо и лесно

Ако искаш да направиш твоя град по-добро място за живот и да се включиш в решаването на проблемите около теб и твоите съседи, изтегли си мобилното приложение Civi и се включи. Ако подкрепиш някой сигнал в приложението, това го прави по-силен и помага на нас и вас да покажем, че проблемът е важен и нарушава спокойствието и качеството на живот на гражданите в Русе.

Не бъди безучастен, включи се и ти

Когато сигнализираш за проблем в града, адвокатите на мобилното приложение Civi подготвят твоя сигнал безплатно и го входират в общината. Само го изтегли и ние ставаме твоят личен адвокат срещу проблемите в града.