Градски новини

Креативни идеи за удобно обзавеждане на малки кухни


удобно обзавеждане на малки кухни

Всички малки кухни може да бъдат наистина стилни, красиви и функционални. Ограниченото пространство на пръв поглед изглежда като недостатък, но с допълнителна доза находчивост и креативност, то лесно може да се превърне в предимство. Не унивайте, ако помещението, предвидено за кухня в новото ви жилище е по-малко, отколкото сте си го представяли. С правилна подредба на уреди, шкафове и плотове, добре проектираните малки кухни се превръщат в истинско бижу, с което с радост ще се похвалите на най-близките си приятели.

При обзавеждането на малки кухни може да се позволите по-високо качество

Предвид това, че пространството, което трябва да бъде усвоено е малко, ще са ви необходими по-малко и по-ограничени като размер шкафове, плотове и електроуреди. Това означава, че може да си позволите те да бъдат от по-висок клас. Така ще си гарантирате устойчивост, удобство и класа във вашата кухня.

За всички малки кухни най-важно е разположението да е удобно и функционално

Обмисляйки обзавеждането на вашата кухненско пространство, се стремете към това, да осигурите непосредствена близост между мивката, хладилника и печката. Това са най-често използваните уреди за приготвяне на храна. За компактните кухни, които имат достатъчно ширина или за такива с ъглово разположение, най-добре е оформянето на т.нар. “работен триъгълник”. За малки помещения, които са по-скоро дълги и тесни, най-удобно е най-често използваните уреди и плотове да са разположени по дължината на едната стена.

Светлината е важна за всички малки кухни

Може да направите по-просторни всички малки кухни, като “поканите” светлината вътре в тях. Ако имате възможност още при проектирането, предвидете пространството да е оборудвано с голям прозорец, през който да влиза достатъчно естествена светлина. Боядисването на стените в светли тонове също ще допринесе за чувството на простор във всички малки помещения за готвене. Чудесно решение е при обзавеждането да помислите за повече метални и огледални повърхности. Те отразяват светлината и могат да разширят оптически всички маломерни кухни.

Дори и в малки кухни има място за декорация

Не пропускайте да заявите личния си стил, като подберете подходяща декорация за малкото кухненско помещение. Няколко отворени рафта на стените, вместо шкафове, първо ще допринесат за повече простор в помещението и второ, ще ви осигурят площ, на която да изложите с вкус красиви съдове, малки саксийки с билки, ценни книги или тефтери с рецепти. Може да подберете и малки пластики от устойчиви материи или пъстри гоблени и пана за стените.

Проявете стил, креативност и индивидуалност при обзавеждането на манималистична кухня. Всяка от тях може да се превърне в истинско бижу, когато дадете полет на фантазията си, за да постигнете кухнята на вашите мечти, в която с удоволствие да прекарвате приятни мигове със семейство и приятели.